 |
Αρχίζουν τα βιωματικά σεμινάρια για νηπιαγωγούς |
 |
|
Μια σειρά βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται στους νηπιαγωγούς, με γενικό τίτλο, «Το παιχνίδι ως μέσο πρόληψης και αγωγής υγείας και η αξιοποίηση του στην εκπαιδευτική πράξη - «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, με έναρξη την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Στη διάρκεια αυτού θα συμμετέχουν νηπιαγωγοί από όλη την περιοχή ευθύνης της ΠΥΞΙΔΑΣ και θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας. Διοργανώνονται τέσσερις τρίωρες συναντήσεις:
Στις 22/10 «Η πρόληψη πάει στο νηπιαγωγείο»: Φιλοσοφία της πρόληψης και παράγοντες προστασίας και κινδύνου για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Στις 24/10 και 29/10 «Παίζω + Μαθαίνω = Προλαμβάνω»: Γνωριμία και εξοικείωση με το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης και αγωγής υγείας.
Και στις 1/11 «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα σας αποχαιρετούν»: Μια συνολική ματιά στο υλικό, σχόλια – παρατηρήσεις, κλείσιμο σεμιναρίου.
Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα γίνονται συναντήσεις εποπτείας και υποστήριξης των νηπιαγωγών για την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας στην τάξη.
Τα σεμινάρια αυτά εντάσσονται στο «Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας για τα νηπιαγωγεία» της ΠΥΞΙΔΑΣ για το 2007-2008» , το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Γραφείων Αγωγής Υγείας του Νομού Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει ακόμη δράσεις προς νηπιαγωγούς και μαθητές, όπου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκπαιδευμένοι νηπιαγωγοί, με την εποπτεία και την υποστήριξη της ΠΥΞΙΔΑΣ, θα εφαρμόζουν στα σχολεία και τους μαθητές προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας. Μια σειρά εντύπων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, θα βρίσκονται στη διάθεση των νηπιαγωγών για να τις βοηθήσουν στο έργο τους.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Νεάπολης, η μερίδα για προϊσταμένες νηπιαγωγούς, ώστε να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ για το σχολικό έτος 2007-2008. Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν όλα τα επιμέρους προγράμματα της ΠΥΞΙΔΑΣ που αφορούν τους ίδιους τους νηπιαγωγούς, τους γονείς που έχουν παιδιά της ηλικίας αυτής, καθώς και τους ίδιους τους μαθητές. Έγινε εκτενής αναφορά για το βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης των νηπιαγωγών "Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο". Στην συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Χατζηαβράαμ, ψυχολόγος του συμβουλευτικού σταθμού Νεάπολης, η Αρετή Αμπατζόγλου, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και ο Θανάσης Φροσίνης, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Προγράμματα στα νηπιαγωγεία
|
|
|
|
|
|
|
 |